Zelený čaj je pro někoho pouze lahodný nápoj, pro někoho je všelék. V posledních letech si získává stále větší popularitu. Obsahuje množství vitamínů, minerálů, kofein, třísloviny, aminokyseliny a řadu dalších zdraví prospěšných složek. Zdravotní účinky pití čaje jsou známy již tisíce let. Zelený čaj dodává lidem celou řadu kladných zdravotních účinků, díky kterým je tak oblíbený. Působí preventivně před onemocněním srdce, cukrovkou, vysokým tlakem a cholesterolem a mnoha dalšími chorobami. Opomenout nelze také povzbuzující účinky zeleného čaje. Čaj zvyšuje dobrou náladu, velmi pozitivně působí na kvalitu spánku. Při vysokých teplotách tělo ochladí, v zimě naopak zahřeje. Na rozdíl od kávy se vám po jeho konzumaci nezvýší krevní tlak. Pomáhá při detoxikaci jater, ochrání váš chrup před zubním kazem. Hravě si poradí se zubním plakem.
Zelený čaj se od ostatních druhů liší nejen množstvím účinných látek, ale také způsobem pěstování i výroby. Lístky čajovníku čínského ihned po trhání neprochází fermentací jako jiné čaje, ale suší se na speciální pánvi. Zelený čaj je důležité pít pravidelně, ideálně jeden šálek denně. Obsahuje antioxidanty pomocí kterých se tělo zbavuje škodlivých volných radikálů. Zelený čaj je velmi užitečným při posilování imunity, ale pomůže vám také při boji s kily navíc.
Jak zhubnout? Pravidelnou konzumací zeleného čaje jako doplňku při hubnutí, vám pomůže s nadváhou. Některé složky zeleného čaje mají přímý vliv na metabolismus člověka, působí na nervovou soustavu tak, že to vede ke snižování tuků. Zelený čaj, především Matcha obsahuje obrovské množství chlorofylu, který má celou řadu blahodárných účinků pro lidský organismus. Chcete-li si vybrat nejlepší druh zeleného čaje pro vás, navštivte kvalitní eshop se zelenými čaji, ve kterém najdete to nejlepší na trhu.
Redakce Press-News.cz
Doporučuje další zajímavé články na mediích
Tiskové-zpravy.eu
Aktualitycz.cz
Press-Media.cz
Tip redakce: Hubnutí pomocí zeleného čaje urychlíte, pokud přidáte každodenní pohyb. Skvělým tipem je jízda na horském kole.